2013. augusztus 19., hétfő

Rick Riordan: "The House of Hades" turné

Rick Riordan hivatalos blogján közzétette a "The House of Hades" turné állomásait és azoknak időpontjait, valamint egy külön bejegyzésben leírta, hogy mi mindenre lehet számítani ezeken az állomásokon. A turné nem véletlen, hiszen Amerikában október 8-án jelenik meg a "The Heroes of Olympus" könyvsorozat negyedik része, a "The House of Hades" (Hádész háza).
Mi várható (és nem várható) a "House of Hades" turnén
Alig várom a "House of Hades" turnét! Ez mindig annyira szórakoztató beszélgetéseket eredményez az olvasókkal.

Ha tervezed, hogy eljössz az egyik eseményre, akkor itt elolvashatod, mi várható és mi nem várható, mivel nem akarom, hogy bárki is csalódott legyen. Már rendeztünk különféle eseményeket az elmúlt években, amikre a tömeg egyre nagyobb és nagyobb számmal érkezett. Alább csekkold le az egyes helyszíneket pontosabb információkért, de általában ez fog történni:

Amikor megérkezem a helyszínre az esemény előtt, ezer könyvet fogok aláírni. Ezeket a dedikált példányokat megvásárolhatjátok. Egyes esetekben ezek lesznek a jegyeitek az adott eseményre. Bizonyos esetekben könyv nélkül is kaphatsz jegyet, vagy mindkettőt.

Az esemény körülbelül egy óra hosszúságú lesz. El fogok mindent mondani arról, hogyan és miért írtam a könyveket. Meg fogom mutatni a kulisszák mögötti borítót, amit végül nem használtunk. Ostoba vicceket fogok mesélni. Felolvasok majd egy betekintőt a közelgő "Percy Jackson görög istenei" című könyvből, és kaptok néhány információmorzsát arról, mi várható legközelebb a boltokban a mi félisten barátainkról. Elárulok egy kis információt a következő skandináv sorozatomról. És persze válaszolni fogok a kérdéseitekre, annyira, amennyi kitelik az időnkből. Ez mindig kirobbanó!

NEM fogunk csinálni dedikálási sort. Sok oka van ennek, a lényeg a tömeg méretén van. Körülbelül három évvel ezelőtt jöttem rá arra, amikor olyan sokan álltak sorban aláírásra várva, hogy senki sem kapott igazán esélyt a találkozásra velem. Gyorsan kellett mozgatnunk őket, hogy mindenki sorra kerülhessen, de ez nem volt minőségi élmény senki részére sem, beleértve magamat is. Csak egy rövid "Szia, hogy vagy?"-ra van idő és a gyors aláírásra, vagy a boltban kell ülnöm aláírásokat osztva. Gyerekek várnak két-három órát arra, hogy két másodpercre szemtől-szembe kerüljenek velem és esélyük sincs igazi beszélgetésre. Nem tudtam aláírni minden könyvet. Nem tudtam készíteni képeket sem. Nem tudtam személyessé tenni a könyveket. Talán volt idő egy gyors kérdésre, talán. Hát... ez nem működött. A hétköznapokba visszatérve tudtam, hogy meg kell tenni mindent emiatt, és természetesen mindenki szeretne egy képet készíteni, az aláírott könyvüket akarják, de akkor is, ha csak harminc másodpercet töltök minden rajongóval (ami túl rövid ahhoz, hogy minden beleférjen), ha ezer rajongó jelenik meg, a dedikálás akkor nyolc órás lenne. Látjátok a problémát? Hogy őszinte legyek, öregszem, és az oly sok órán át tartó ülés egy széken újra és újra meggyilkol.

[...] Ne hozd magaddal az összes könyvet otthonról, mert nem leszek képes mindet dedikálni, de nem lennék képes ezt megtenni még akkor sem, ha csinálnánk egy dedikálási sort. A jó hír: Akkor is kapsz egy aláírt "The House of Hades" példányt. Kapsz esélyt feltenni a kérdéseidet, hogy úgy érezd, egy kicsit megismertél engem. És akkor nem kell várnod a sorban órákon át!

Remélem, van értelme mindennek. Nagyon izgatott vagyok az egyes események miatt. Természetesen minden turnékor azt kívánom, bárcsak több helyre tudnék menni, de az írás-menetrendem miatt nem lehet. Tudom, srácok, hogy szeretnétek a könyveket minél előbb, a lehető leggyorsabban, és ez azt jelenti, hogy időm nagy részét írással kell töltenem. Elnézést kérek a nemzetközi rajongóimtól is. Már annyi csodálatos országba kaptam meghívást, és szeretném is meglátogatni mindet, de sajnos ez most nem lehetséges. Az Egyesült Államok töredékére van csak időnk! Ahogy mindig mondanom az embereknek, a legfontosabb az, hogy a könyvekkel tudok kommunikálni velük. Lehet, hogy nem tudunk találkozni személyesen, de a legjobb módja annak, hogy megismerj engem, ha elolvasod a könyveket. Mindegyik egy privát beszélgetés köztem és az olvasó között, és imádlak titeket, srácok! Ti mind fantasztikusak vagytok. Tehát, ha találkozunk a turnén, az fantasztikus lesz, máskülönben, remélem, élvezni fogod a "The House of Hades" könyvet!
 
A  turné állomásai és időpontjai a folytatásban!

Kedd, Október 8: 
Barnes & Noble, Burlington, MA
Burlington B&N #2699
98 Middlesex Parkway
Burlington, MA 01803
781-273-3871

Szerda, Október 9: 
Symphony Space, New York, NY
2537 Broadway at 95th Street
New York, NY 10025 Jegyek és további információ:

Thursday, Október 10
Barnes&Noble  Fairless Hills, PA 
The Court @ Oxford Valley
210 Commerce Blvd.
Fairless Hills, PA 19030
215-269-0442

Friday, Október 11
Host: Politics & Prose Bookstore, Washington, DC
Wilson High School, 7:00 PM
További információ: http://www.politics-prose.com/event/book/rick-riordan-house-of-hades 

Saturday, Október 12, 7PM
St. Louis Public Library, St. Louis, MO

1640 S. Lindbergh Blvd.
St. Louis, MO 63131
314-994-3300


Sunday, Október 13, 4PM 
Southern Festival of Books, Nashville, TN
Parnassus Books
3900 Hillsboro Pike
Nashville, TN 37215
615-953-2243

Monday, Október 14, 5PM
Blue Willow Bookshop, Houston, TX, Morton Ranch High School
14532 Memorial Drive
Houston, TX 77079
281-497-8675  Jegyek és további információ: http://www.bluewillowbookshop.com/event/rick-riordan-0

Tuesday, Október 15, 7PM
Minnesota Public Radio’s Fitzgerald Theater,  St. Paul, MN

Micawber’s Books
2238 Carter Avenue
St. Paul, MN 55108
651-646-5506
http://www.micawbers.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése